Tips en ideeën voor een babyshower

Tips en ideeën voor een babyshower

Ontstaan
Hoe is de babyshower eigenlijk ontstaan? De babyshower is ontstaan eind 18e eeuw in Noord Amerika en is bedacht door Frans Schauer (shower). Hij was een zilversmid en gegraveerde zilver (zoals bestek) ter gelegenheid van de geboorte van de baby. Dit gaf een cadeau bij de geboorte van een baby een persoonlijk karakter. Vooral de welgestelde klasse kon zich dit soort geschenken veroorloven. Hierdoor ontstond het idee om een aanstaande moeder cadeaus te geven. De naam babyshower dankt zijn naam tot op de dag van vandaag aan zilversmid Frans Schauer.

De uitnodiging
Je begint met het prikken van een datum. Hoewel een whatsappberichtje makkelijk is, wil je deze speciale gelegenheid natuurlijk aankondigen met een originele uitnodigingskaart. Een leuk tip is het laten ontwerpen van een uitnodigingskaart door Pinkpoppy Design. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s. Je krijgt binnen 24 uur de uitnodigingskaart als een jpeg toegestuurd. Laat deze kaart als foto afdrukken bij de bekende winkels en je hebt een super leuke uitnodiging! Tip: Je kunt hem ook als kaart laten drukken bij Drukwerkdeal.

Cadeautip
Deze baby cadeautip kan natuurlijk niet ontbreken in dit artikel. Voor de creatieveling is het cadeautip nummer 1. Geef het boek Babyuitzet zelf maken cadeau. Ga aan de gang met leuke stoffen en maak er zelf babyspullen van.

Verzin een cadeautje dat met het aanstaande moederschap te maken heeft, en waar de vrouw ook iets aan heeft. Een luierpakket of luiertaart, een luiertas, een knuffel, babykleertjes, babyspeelgoed, voorleesboekjes, verzorgingsproducten voor de baby etc zijn allemaal zeer welkom voor de aanstaande moeder.

Workshop
Nog niet zo handig met naaimachine technieken? Of wil je een originele babyshower organiseren voor een aanstaande moeder? Ga met vriendinnen naar een workshop van Annie of geef het cadeau. Er is een basisworkshop om de basistechnieken van een naaimachine te leren kennen. Maar er zijn ook productworkshops, zoals het maken van een babynestje of boxkleed. Workshops (op gewenste datum) kunnen ook aangevraagd worden. Ideaal voor het organiseren van een babyshower!

Adviesboekje
Maak een leuk adviesboekje om cadeau te geven. Laat alle genodigde hier een boodschap of advies in schrijven voor de aanstaande moeder. Laat ook wat ruimte vrij zodat andere er nog wat bij kunnen schrijven.

Zoek!
Op internet zijn natuurlijk ontzettend veel ideeën te vinden voor een babyshower. Zelf vind ik Pinterest een leuk platform om te gebruiken. Pinterest is eigenlijk een digitaal prikbord waar mensen foto’s op kunnen prikken. Je kunt dus lekker door foto’s scrollen vol met leuke tips en ideeën voor een babyshower. Je moet wel even een account maken bij Pinterest om het te kunnen gebruiken.

Tip voor de gasten
Wanneer de zwangere vrouw moe begint te worden, zal ze stilletjes worden of vaak van houding gaan veranderen. Vraag of het nog gaat en maak het dan niet meer te lang. Houdt er rekening mee dat een zwangerschap, vooral in de laatste drie maanden, lichamelijk en geestelijk erg zwaar is voor de vrouw.

Veel plezier!

Annie


Tags: babyshower, babyshower tips, babyshower ideeen, organiseren babyshower, babyfeest, babyparty, uitnodigingskaart, uitnodiging, cadeautip, babyuitzet zelf maken, workshop, aanstaande moeder, tips, ideeën.