Baby bespaartips en budgettips van Annie

Baby bespaartips en budgettips van Annie

Bespaartips van Annie. Gefeliciteerd, je bent zwanger! Je gaat een onwijs leuke zwangerschapsperiode tegemoet. Maar deze periode kost ook een hoop geld door alle babyspullen die je moet gaan aanschaffen. De babykamer moet ingericht worden, je hebt babykleding nodig, de geboortekaartjes moeten gedrukt worden en ga zo maar door. Gratis babyspullen bestaan niet (gratis lenen wel). De rekenkamer rekende uit dat de kosten van een baby tot aan de bevalling al 5000 zijn. Annie zet daarom een aantal budgettips en bespaartips voor je zwangerschapsperiode voor je op een rij. Besparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Babyspullen lenen

De eerste bespaartip is dat veel babyspullen die je nodig hebt je slechts enkele weken gebruikt. Vraag daarom eens na onder familie en vrienden welke babyspullen je kunt lenen. Hier kun je veel op besparen. Vraag gelijk je vrienden om bespaartips. Je zult zien hoeveel bruikbare babyspullen er nog op zolder liggen! Kruiken en kruikzakken heb je vaak alleen de eerste dagen na de geboorte nodig. Deze kun je dus prima lenen. Let bij sommige producten wel op of ze nog goed te gebruiken zijn. Denk aan de veiligheid van bijvoorbeeld een autostoel. Een autostoeltje dat al eens een botsing heeft gemaakt is niet meer veilig.
Bespaartip: maak een lijstje met de babyuitzet die je nodig hebt en vink af wat je verzameld hebt. Oke, babykleren kun je niet genoeg hebben.

Wacht met kopen

De verleiding is waarschijnlijk groot om veel babyspullen zelf te kopen. Maar als je wilt besparen, wacht daar dan even mee. Je gaat namelijk in je zwangerschapsperiode ontzettend veel babykleding, babyspeelgoed en babyverzorgingsproducten krijgen van vrienden en familie. Alles wat je krijgt kun je van je wensenlijstje afvinken. Hoe meer je krijgt, hoe meer je bespaart hebt. Daarna kun je alleen het hoognodige wat over is gebleven van je lijstje zelf kopen.

Hergebruik!

Budgettip. Ga opzoek naar goedkope babyspullen. Ja, tweedehandsspullen zijn helemaal hip. Tweedehandsspullen zijn daarom ook goed te gebruiken voor het inrichten van een babykamer. Kijk eens op marktplaats.nl of loop eens bij de kringloopwinkel naar binnen. Tip: koop bij de Action schuurpapier en een blik verf. Geef babymeubels in enkele uren een totaal nieuwe en frisse look. Zo kun je met een klein budget toch een leuke babykamer inrichten.

Koopjes

Twee budgettips, hier kun je flink op besparen! Waarschijnlijk blader je al een tijdje alle babyfolders door opzoek naar koopjes en aanbiedingen. Op www.luierinfo.nl kun je alle luieraanbiedingen vinden per winkel. Op www.voordeelmuis.nl kun je babyaanbiedingen zoeken per winkel, per babymerk of per productcategorie. Heel handig! Betaal nooit meer teveel voor babyluiers.

Babykleding zelf maken

Een creatieve bespaartip. In het boek Babyuitzet zelf maken! wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je zelf babykleding en babyspullen maakt. Het zal op de kosten besparen en het zelf maken van babyspullen verhoogd de voorpret op de te verwachten baby. Het boek is bedoeld voor de beginnende naaister. Ben je zelf niet handig met een naaimachine, stofvouw, naadtoeslag en/of zigzagsteek? Misschien vind een vriendin het wel leuk om voor jou aan de slag te gaan! Annie verkoopt ook losse naaipatronen en complete doe-het-zelf pakketten.

Denk goed na

Alles is leuk! Maar heb je het ook echt nodig? Koop bijvoorbeeld niet teveel schoenen, baby’s vinden schoenen vaak alleen maar leuk om weer uit te doen. Zonde om veel geld aan uit te geven! Een commode is niet per se nodig. Je kunt je baby ook op een tafel verschonen. Let er wel op dat deze stevig genoeg is en je kindje er niet af kan rollen.

Koop gelijk een ledikant in plaats van eerst een wieg. Waarschijnlijk ligt je baby maar een maand of 6 in een wieg. Zonde om geld aan uit te geven. Je kunt er wel een lenen natuurlijk.

Vraag het!

Vrienden en familie vinden het vaak leuk om (kleine) cadeaus aan jou of de baby te geven. Geef aan wat je nog nodig hebt! Doe dit natuurlijk wel ruim voor de babyshower. Facebook is natuurlijk de perfecte manier om je wensenlijstje voor de babyshower openbaar te maken.

Hopelijk heb je wat aan de budgettips en bespaartips die we hierboven genoemd hebben. Heb jij nog goede tips om te besparen tijdens je zwangerschapsperiode of daarna? Laat ze ons weten.


Tags: Babyuitzet, babyspullen, besparen op babyspullen, bespaartips met een baby, budgettips, bespaartips baby, bezuinigingstips, baby-bespaartips, goedkope babyspullen.